26 Ocak 2014 Pazar

Mandalina Kabugu Reçeli


1kg mandalina kabuğu
1kg Şeker
2 sb mandalina suyu
1 sb limon suyu

Mandalinaya ve kokusuna bayılanlar için harika bir tarif. Mandalina kabukları ince dilimlenip şekerle beş dakika ovulur. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. 
Ertesi gün mandalina suyu eklenerek yarım saat kaynatılır. Ocağı kapatmaya beş dakika kala limon suyu ekleyip altı kapandıktan sonra soğumaya bırakılır.
Reçel soğurken ekmek kızartmaya başlanır.

Nergis anneme nergis reçeli yapacaktım ama esmer şekerle reçel olmadığını acı bir şekilde öğrendim. Ben de işin kolayına kaçıp tek tek seçtiğim mandalinalardan mis gibi bir reçel yaptım. Reçel kaynanadan onay aldı kızlar, gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder