25 Ocak 2014 Cumartesi

Sebze Sote



Yeni bulduğum karnabahar tarifinden aldığım ilhamla*,  kanepe uyuşukluğunu bırakıp kalktım, buzdolabındaki malzeme listesi çıkardım ve eldekileri temizlemeye karar verince sonuç bu oldu. 
Çok da güzel oldu çok da iyi oldu tamam mı? 
Dünya tarihinde Aşure hikayesi gibi elde kalmış malzemelerle yapılan tüm yemekler başarılı olmuştur :)

Haşlanmış nohut kullanmayı düşünüyordum, ama yeşil mercimek de çok yakıştı. Bir daha yaptığımda taze fıstık da ekleyeceğim.
Keten tohumu ve kekiği ilk başta patates ve havucu sotelerken ekleyin. Orta ateşte sebzeleri de çok öldürmeden pişirirseniz faydayı da maksimize etmiş olursunuz. (Bankacı ağzı yaptırmayın bana:)

Bu sotenin bir de makarnalı versiyonu var ki kendisine de saygımız sonsuzdur.




Afiyet bal şeker olsun efem...

(Ekmek seçiminden dolayı onur ödülü de sevgiliye gitsin )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder